Hälsohets

Det här var nog ett av de svårare ämnena att skriva om i bloggutmaningen. Främst därför att jag är rädd att det jag skriver kommer att tolkas fel. Jag måste fundera noggrannare än normalt vad jag skriver om och inte bara spotta ut text hur som helst, utan närmare eftertanke.

Jag har alltid varit ”liten”, jag är kort och har alltid betraktats som liten. Så där ”nåå, klappar mig på huvudet vad du är söt” liten. Så det är tydligen väldigt provocerande för vissa människor att jag tränar mycket. ”För jag behöver ju inte göra det”. För jag är ju så liten… Som om det är därför jag gör det.

Som om min prestation är mindre värd, för att det är så ”lätt” för mig eftersom jag är liten och inte behöver kämpa med övervikt. Tack bara, jag tycker nog att jag har kämpat och har rätt att vara stolt över min prestation precis lika mycket som någon annan. Vi har alla olika förutsättningar och kan bara utgå från oss själva, och alla har lika mycket rätt att vara stolta över det de har åstadkommit.

Sen att jag även väljer att äta hälsosamt, det är ett medvetet val jag gör för jag tycker att jag mår bättre av det. Självklart äter även jag ohälsosamt ibland, men det är inget jag får dåligt samvete över. Jag vet ju att jag äter bra mat för det mesta och det överväger ändå de sämre val jag ibland gör. Jag har också fredagsmys, jag dricker vin till maten ibland, jag äter nog kakor på kalas… Fast tydligen är det också väldigt provocerande att jag kan äta kakor och ändå vara så ”liten”.

Jag har fått frågor om ”när ska jag sluta?” eller börjar det inte räcka redan när jag har postat nån bild efter målgång efter något lopp på facebook. Nej, jag har inga planer på att sluta. Jag GILLAR faktiskt att träna. Även om jag då inte ”behöver” göra det utseendemässigt.

Oj, usch vad det här blev ett ända långt svammel. Jag vet inte ens om jag egentligen höll mig till ämnet. Det är ett svårt ämne att skriva om. Det känns ibland så att jag inte ”får” träna för att jag inte behöver det. Men jag VILL ju träna… Äsch, jag tänker nog fortsätta träna iaf, så får andra tycka vad de vill.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s