Upp och ner

Om det förra passet jag sprang kändes bra och som om jag hittat tillbaka till snabbare tempo, var dagens pass… inte lika bra för att uttrycka det milt. Det var rent ut sagt skräp. Det fanns ingen fart eller tryck i benen idag. Hur jag än kämpade och försökte springa fortare, så gick det inte snabbare. Jag bara flåsade, lungorna skrek efter luft och det var inte min dag.

Planen var att jag skulle springa långa intervaller. 6 minuter i 5:45 tempo och 2 minuter i 7:00 tempo, gånger åtta. Under själva intervallen var tempot kring 6:15 och under vilan i 7:00 så gick jag. Då var tempot snarare kring 9:00. Idag var det tungt att springa och allt kändes bara blä.

20170423_152143_004

Det positiva med dagens pass var att jag i alla fall sprang 13 kilometer. Det är ju som ett långpass. Igen en gång reflekterade jag inte ens över distansen, jag sprang mina intervaller en efter en och vips hade jag sprungit 13 kilometer. Hur gick det till?! Med dagens löprunda inräknat landade veckomängden löpning på 38 kilometer fördelat på tre pass.

Nästa vecka hoppas jag att kunna öka mängden ytterligare. Jag ska fortsättningsvis springa tre pass i veckan, men jag vill gärna springa över 40 kilometer totalt. Det ska inte vara omöjligt. Jag menar om jag ska springa 42,2 kilometer på en och samma gång, måste jag väl klara av att springa det fördelat på en vecka…

Annonser

3 reaktioner på ”Upp och ner

  1. Men är det inte alltid sådär? Man springer ett bra pass, är överlycklig och glömmer helt bort eventuella svackor man faktiskt hade. Så är man bara helt hög och lycklig efter – tills nästa pass kommer. Då man bara vill dö i varje steg. Man kan inte fatta varför man alls håller på.
    Egentligen borde man nog bara gå ut och köra hur lugnt som helst eller i skogen eller något, så att man slipper tänka och jämföra. Men du jobbade på helt enormt bra och 13 KM!!!

    Gilla

    1. Det är ju precis så det är. Ibland går det hur lätt som helst för att nästa pass gå riktigt dåligt! Oftast finns det inte ens någon logik bakom, så att man skulle veta tills nästa gång vad man gjort för fel. Oftast är det bara jahapp, inte min dag idag…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s