Långa intervaller del 2

Jag tror nog att jag lider av nån form av pollenallergi eftersom jag inte känner mig sjuk. Jag har inga andra symptom än kli i näsan. Jag var tvungen att ta en allergitablett på tisdagen och det verkar igen en gång ha hjälpt. Jag har därför tränat idag igen som planerat enligt mitt maratonprogram.

Idag var det dags för långa intervaller, samma upplägg som förra söndagen. Dvs 6 minuter i 7:00 tempo och 2 minuter i 5:30 tempo, gånger åtta. Dagens löppass satt väldigt långt inne. Jag har varit ledig hela dagen, jag steg upp ganska tidigt, men ändå dröjde det till närmare klockan ett innan jag kom ut.

Jag hittade hela tiden på en massa saker jag bara måste göra först. Plocka ur diskmaskinen, kolla facebook, mata katten, gå på toa, kolla facebook, vika tvätt, kolla instagram, mata den andra katten… Till sist fick jag säga åt mig att skärp dig Heidi, ut nu bara! Sluta kolla på facebook! Jag gick här hemma och masade, jag gjorde ju inte ens något, jag bara drog ut på det hela…

20170505_151020
Bild från förra veckan då det fanns hopp om sommar, nu snöar det ute

Väl ute kändes det inte så jobbigt i alla fall. Förstås, det gör det sällan bara jag kommer ut genom dörren. Tydligen har min träning haft effekt eftersom uppvärmningen gick i 7:10 tempo och det kändes hur lätt som helst. Pulsen var låg och jag blev osäker en stund om klockan alls fungerade eftersom det kändes så enkelt. Pulsen borde vara högre med tanke på tempot jag höll.

Första snabba intervallen gick lätt, andra och tredje likaså, men sedan fick jag kämpa. Benen var hyfsat pigga, men huvudet var inte riktigt med idag. Dessutom snöade (!) det. Det var värsta snöstormen som om det var mitt i vintern. Jag blev lite knäckt av snön, sur och jag orkade inte kämpa lika hårt för att hålla tempot. Ibland blev det 5:30, ibland 5:50.

När den sista intervallen var gjord var jag nästan hemma och egentligen borde jag ha haft en nedjogg ännu, men idag struntade jag i det. Idag blev det inte extra kringelikrokar, idag blev det raka spåret hem. Det blev kanske en nedjogg på 3 minuter, i stället för de 10-15 min jag i normala fall gör. Jag var så blöt, kall och sur och ville bara hem i duschen.

Annonser

4 reaktioner på ”Långa intervaller del 2

    1. Det är ett riktigt bra pass tycker jag. Plötsligt har man sprungit 12 kilometer utan att ens reflektera över det, när man varit så fokuserad på intervallerna.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s